nordea-forbrukslan

Nordea er blant de største bankene i Norge og trenger formentlig ikke noen nærmere presentasjon. Banken har kontorer over hele landet og tilbyr alle former for banktjenester, noe som også innebærer lån. Her kan du søke om lån til ny bolig, båt, bil eller noe helt annet. Blant låntypene som Nordea tilbyr finner vi også forbrukslån. Et forbrukslån fra Nordea er akkurat det samme som et forbrukslån fra enhver annen bank eller finansieringsselskap. Dette betyr at du ikke trenger å stille sikkerhet for lånet og du bestemmer selv hva det skal brukes til. Banken spør deg ikke hvorfor du trenger penger, de er kun interessert i at du betaler dem tilbake som avtalt. Dette er også grunnen til at et forbrukslån er dyrere enn f.eks. boliglånet eller billånet ditt. Siden banken ikke har noen form for sikkerhet for lånet, så tar de seg bedre betalt i form av en høyere rente. Derfor bør et forbrukslån brukes med omtanke, da det koster penger å låne penger.

Forbrukslån finansierer oppussing

Noen pusser aldri opp hjemme, men generelt er folk flest veldig opptatt av hvordan det ser ut hjemme og at boligen holder en så høy standard som mulig. En av de store utfordringene er at det koster mye penger å pusse opp, spesielt når det er snakk om våtrom som kjøkken eller bad. Det er ikke enkelt å legge penger til side hver måned, slik at du får spart opp til et nytt kjøkken før det gamle blir alt for slitt og da er et forbrukslån en løsning for mange. Med et forbrukslån kan du pusse opp slik at boligen din beholder verdien og en høy standard, og bytter du ut f.eks. kjøkken eller bad vil verdien ofte øke og du får dermed igjen noe av det du investerer. Hos Nordea kan du låne inntil kr 200 000 og du kan som nevnt bruke lånet slik du vil. Lånet har en maksimal nedbetalingstid på fem år og dette betyr at du må betale høyere månedlige avdrag enn hos andre banker. Til gjengjeld blir lånet rimeligere da renten kun løper i fem år i stedet for 15 år, som hos flere andre banker og finansieringsselskaper. Det er mulig hos Nordea å få inntil ett års avdragsfrihet, dersom du trenger litt rom i budsjettet en stund og har behov for å senke de månedlige kostnadene.

Hva koster det å låne penger hos Nordea?

Det trenger ikke være veldig dyrt med et forbrukslån. Men, rente må du dessverre betale på lånet og denne ligger på rundt 14,5% hos Nordea. Noen må betale mer og andre betaler mindre, dette avhenger helt av den kredittsjekken som blir gjort når du søker. Her vil du få tildelt en kredittscore ut fra inntekt, betalingshistorikk og gjeld, og det er denne score som avgjør hvor mye banken mener du må betale i rente. I tillegg til renten, må du betale et termingebyr på kr 65,- pr. måned og et opprettelsesgebyr på kr 1000. Sistnevnte gebyr blir lagt til lånebeløpet.

Søknad

Du gå inn på nettsiden til Nordea og fyller ut søknadsskjemaet. Her kan du velge hvor mye du ønsker å søke om og hvor lang tid du vil bruke på nedbetalingen. Søknad blir vurdert umiddelbart etter at den er sendt av gårde og du vil motta svar samme dag. Blir den innvilget vil du motta en mail med et tilbud om lån samt hvilke vilkår banken kan tilby deg. Om du kan godkjenne dette kan du signere på lånedokumentene ved hjelp av BankID. Neste skritt er å sende inn den dokumentasjonen banken ber om. Deretter blir lånet utbetalt og du kan sette planene dine ut i livet.